European Quality Label

Mioveni - Info Europa

joi, 27 martie 2008
E "ora Pamantului", stingeti lumina!
Ora Pământului este pe 29 martie

Ora PAMANTULUI este un eveniment global creat pentru a simboliza că fiecare dintre noi, lucrând impreuna, poate avea un impact pozitiv impotriva poluarii si a schimbărilor climatice.
In engleza se numeste Earth Hour, 60 de minute in care stingem lumina pentru a marca astfel distrugerile climatice efectuate de catre om prin consumul nesabuit de energie
Programul "Ora Pamantului" a fost iniţiat in 2007 in Sydney, Australia de catre World Wide Found for Nature, iar in 2008 va fi un eveniment global. Anul trecut in Sydney s-au stins luminile in peste 2,2 milioane de locuinţe si in peste 2.100 de companii, astfel consumul de energie a fost redus cu 10% în acest interval orar.
In 2008, oraşe din toată lumea se vor alătura pentru a stinge luminile timp de o ora simbolizand astfel participarea lor la căutarea soluţiilor care să prevină schimbările climatice. Luminile vor fi stinse in cladirile simbolice, in sediile companiilor, restaurante.
Sâmbătă, 29 martie de la ora 20, timp de o oră, fiecare dintre noi poate marca acest eveniment prin stingerea luminilor, oprirea calculatorului si chiar schimbarea becurilor incandescente cu cele eficiente energetic (becurile fluorescente), pentru protejarea naturii. Ar fi momentul să arătăm că si nouă românilor ne pasă de mediul înconjurator si ar trebuie să luam parte la aceasta manifestare mondiala.